Инфографика 52. супербоул НФЛ - 3spot design studio
16601
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16601,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика 52. супербоул НФЛ

  • infografika 52 superboul americki fudbal
  • 52. superbowl NFL 2018 infographic

О пројекту

Волим теме које нису клише, а које се односе на наше поднебље. Амерички фудбал, никад нисам ништа радио по питању америчког фудбала. Ово ми је први пословни сусрет са овом темом. Својевремено, пре неколико година када су почели преноси овог спорта, морам да признам, врло су ме заинтересовали па сам мало пратио. Био сам одушевљен концептом и начином игре. Бемти, па то је само изгледало грубијански, каква математика од спорта! Елем, ова инфографика се односи на крем утакмицу сваке године, тј. финале НФЛ-а, популарно назван Супербоул због пехара.

Материјал

Редкација ми даде текст фајл и ништа вие од тога. Јебили га, они прате и морају да прате највише фудбал, кошарку и тенис, наравно. Фотографија, фала Богу, има колико хоћеш на стоковима. Ово је ипак један од планетарно најпопуларнијих спортова. У овој инфографици нисам толико користио фотографије колико су ми били потребни графички симболи, а и тога има много, тако да се избор не доводи у питање.

Процес

Текст који сам добио је чиста статистика и занимљивости око ”Супербоула”, тако да сам одлучио да кациге тимова носе читаву композицију. Постављене су само фотографије главних играча Филаделфија Иглса и, наравно, Том Брејди из Патриотса. Све остало је статистика тимова како су дошли до Супербоула. Ова инфографика је могла да стане као илустрација вести о 52. Супербоулу, мислим да није било материјала за дуплерицу у новинама, али толики је простор па сам морао да је развучем колико могу. Позадина у овим пастелним благим тоновима се показала као одлична за ротациону штампу.

Закључак

Као што рекох, мислим да је ова инфографика одлична на пола једне стране као илустрација вести о 52. Супербоулу. Овако, по мени, много је развучено, велики простор за оволико података. Све у свему, није лоше испало, тема је добра пошто волим ствари које испадају из колотечине тако да ми је задовољство било да радим на овом дизајну.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
амерички фудбал, НФЛ, патриотс, спорт, супербоул, фудбал