Инфографика Федерер рекорди 2018. - 3spot design studio
16612
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16612,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика Федерер рекорди 2018.

  • infografika federer rekordi
  • infografika rekordi federera
  • infographic federer records

О пројекту

Ево једне тенисерске, поново. Ретка да нема Нолетову слику, пошто је прича о његовом највећем и најљућем ривалу. Реално, мени када неко спомене највеће у тенису и ја прво помислим на овог човека, а ваљда и због лика и година и освојеног и одакле је и какав је тенис спорт уопште…меи то некако било одувек некако буржујски. елем, инфографика сама по себи занимљива по рекордима јер је овај цар стварно освојио све по неколико пута. Материјал згодан за прави графички приказ података са графиконима и хоризонтаним и вертикалним баровима.

Материјал

Као што сам рекао горе, ово је лако радити јер: под један, инфографика је персонална о човеку за ког можеш да бираш какав ћеш материјал да употребиш, под два, рекорди су такви да могу да се прикажу у графичким информативним формама. Редакција је сама изабрала две фотографије Федерера и послала.

Процес

Фотографије нису биле проблем да се припреме у фотошопу. Има их две 🙂 Највећи посао овде је био припремити графички приказ и упоређивање позиције на АТП листи, освојених грен слемова и титула на такмичењима по годинама.  То исто важи и за доњи приказ са кружним графиконима.  Обе информативне форме су рађене у илустратору јер је много згодније него у индизајну. Згодна варијанта за кружне графиконе у илустратору је и додавање дубине, или једностваног 3д ефекта кроз његов филтер, а много значи за укупан изглед инфографике. Остали графички прикази о заради по годинама и највише одиграних мечева против једног ривала су рађени директно у индизајну. Е да, на крају је постављен тајмлајн фотографија Федерера како је сазревао, пошто сам имао рупу коју је требало попунити.

Закључак

Ова иинфографика, као још неке које сам радио, је по броју и врсти информација више композиција која треба да прати вест на мањем формату. Превелики је ово формат за оволику количину података. То може да се накити, и може и да се допуни када бих сам радио инфографику о Федереру која треба да се прода на стоку или неком сличном маркету. Овако, када си везан терминима дневних новина и текстом који може да произведе редакција поред својих дневних обавеза, дајеш све од себе некад да изађеш из формата, како се каже у сленгу, или преведено, да поуниш задати формат у ограниченом временском року.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
богдан, богдан богдановић, запад, исток, исток запад, кошарка, НБА, спорт