Инфографика НБА Исток Запад 2018. - 3spot design studio
16608
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16608,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика НБА Исток Запад 2018.

  • infografika nba istok zapad 2018.
  • infographic nba east west 2018.
  • infografika bogdan bogdanovic

О пројекту

Ова је симпатична. Подељена је на два дела. Реално, инфографика је требало да се односи на ревијални меч између истока и запада у НБА лиги, али пошто је за ”руки челенџ” тим света изабран и Богдан Богдановић, онда сам њему посветио читаву леву страну инфографике. ДЕсни део је зато само о ревијалном мечу и подацима о петоркама, неким досадашњим рекордима и сличним стварима.

Материјал

Овде баш нисам хтео да се играм са неким позадинама, већ сам пробао како изгледа чисто бела на ротационим машинама у инфографици.

Процес

Прво је рађена лева страна са Богданом и његовом фотографијом. Фотографија је провучена кроз некеолико акција да би се добио утисак јаких контраста и елегантне контурне линије. Сви подаци су додати у блиској околини фотографије и распоређени по опису информације. Испод ногу се налази статистика његове прве сезоне у НБА лиги. Са десне са бледо плавом подлогом описана је његова историја клубова у досадашњој кошаркашкој каријери.  Десна страна је зато посвећена ревијалном мечу и историји ових мечева у претходним годинама. Ту су стартне петорке у главном мечу, са стране су носиоци рекорда кроз историју утакмица између истока и запада.

Закључак

По мени интересантна инфографика. Накако је између прелома страна за магазин и комплетне инфографике са пуно података. Некако ми је чудна са једне стране, као да није целина, а опет и јесте када се загледам. Бем ли га. У сваком случају, поново се враћам на то да некад треба изаћи из оволиког формата са количином података којима располажеш и наравно, временским роковима, јер сваку инфографику можш да радиш и недељу дана да је направиш на уметничко дело када би имао врмена за то. Али немаш.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
богдан, богдан богдановић, запад, исток, исток запад, кошарка, НБА, спорт