Инфографика странци у НБА 2018. - 3spot design studio
16593
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16593,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика странци у НБА 2018.

  • nba stranci layout
  • nba infographic 2018
  • nba basketball foreign players 2018

О пројекту

Ово је тема која би била неки стандард за спортску инфографику. Колико странаца игра кошарку у најјачој лиги на свету. Дакле, имамо информацију о земљи одакле играч долази, колико зарађује, каква му је статистика у клубу. Све у свему овакве теме су одличне за визуелно представљање, а плус је што смо из такве земље где се све одроњава па материјала има којико волиш.

Материјал

Око материјала је у овом случају све протекло као подмазано. У ворд фајлу бројеви, статистика, имена и презимена и клубови… Једино што их има много, па потрошиш време док поскидаш толико глава са интернета.

Процес

Е овде сам се зајебао малко. Поставио сам одличну форму и целу композицију, али за магазин. Ове боје и композиција је одлична за офсетну табачну штампу, али за ротацију на папиру из ролне – једноставно не иде. Боје изгажене, ништа се не види, ликови са фотографија у валерима који су убачени у форме се не виде уопште, као духови неки из пакла. На Дивцу се уопште не види илустрациони карактер, нема потеза и линија оловком, као да се неко нашалио са лошом обрадом фотографије у фотошопу, све се умуљало нешто буди Бог с нами…А тек ова лопта за баскет по средини. Старо правило, не играј се са позадинама које имају много жуте, а немој никако у ротационој штампи на порозном папиру. Е овај део је баш отишао у китицу. Уопште није био проблем направити ово, проблем настаје када сам видео финални производ.

Закључак

Ово је био класичан магазински приступ решавању дизајна. Није реалан у свету ротаионе штампе и новинског рото папира. Проблем први је кад направиш већ овако срање: немаш времена да поправиш ствари јер је клијент дневене новине….дакле то дневне значи – иде овако па шта испадне на крају. Штета, јер ова инфографика уопште није лоша, погрешна је врста штампе примењена на овом дизајну али то је посебна прича. Неколико ствари се десило после ове инфографике. Прва, ретко када идем у зезање са јаким тоновима у позадини када је ротациона штампа у питању. Друго, када је ова штампа у питању избегавам да постављам фотографије у валерима као позадине или веће формате пошто се у 70% случајева деси неко срање. Све уе свему, по мени, ова инфографика је имала неки амерички мишићави приступ, са атрактивним формама које имају валерне фотографије у позадини и да је објављена у магазину на масном папиру дошла би до изражаја. Можда неки следећи пут…

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
баскет, инфографика, кошарка, кошаркаши, НБА, нба лига, спорт, странци НБА, трансфер