Инфографика Мото ГП 2018. - 3spot design studio
16637
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16637,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика Мото ГП 2018.

О пројекту

Одувек сам волео трке мотора и формуле 1, и одмах се то види и на овој инфографици. Тема која ме занима доводи до спозанје да ме ништа не мрзи да направим, па сам цртао векторске стазе овом приликом за све ткр посебно.

Материјал

Moto GP 2018 Markez RossiОво је било цртање стаза у индизајну као векторске графике. Помоћни елементи су са стока, мислим на иконе, док је све остало оригиналан рад. Жеља ми је била да стазе буду поређане тако да се уклопе у покрет, да се некако уклопе са логоом мото гп-ја. Е сад да лли сам успео, јебем ли га, на другима је да суде. Ја сам веома задовољан овом инфографиком и једна ми је од дражих које сам направио.

Процес

Инфографика мото гп целаИнфографике је узела доста времена јер сам је блесаво замислио. Пуно објеката, пуно стаза, пуно табеларних приказа. Добро у свему што су ове још прављене на отвореним странама па сам имао простора да се размашем. Са друге стране, ја волим када инфографика има једну главну илустрацију или фотографију а све остало су обрађене информације уклопљене у графички дизајн. Чини ми се да је овде постигнута и лака читљивост, одвојене групе и стазе по државама, раздвојени блокови са возачима и тимовима.

Закључак

Дефинитивно једна од дражих спортских инфографика које сам направио. Чини ми се да је и реакција на њу била одлична, иако се не ради о спорту који код нас има велику публику.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
ГП, мото гп, мото спорт, мото трке, мотор, Мотори, мотористи, спорт