Инфографика Мондијал 2018 - Русија - 3spot design studio
16553
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16553,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика Мондијал 2018 – Русија

  • Инфографика Мондијал 2018 Русија штампано издање
  • Инфографика Мондијал Русија 2018 табеле жреб
  • Инфографика Мондијал Русија 2018 мапа
  • Инфографика Мондијал Русија 2018 стадиони

О пројекту

Ово је прва у низу спортских инфографика  за које смо се дуго припремали и дизајнирали за спортски додатак ”АЛО!” новина. Овде се ради о инфографици која није посвећена светском првенству у фудбалу као догађају, већ је поента у жребу за групе репрезентација које ће наступити на Мондијалу.

Материјал

Материјал за ову инфографику смо чекали цело вече када је био пренос жребања за групе на светском првенству. Ем смо чекали, ем смо поели чипса и попили пива подоста. Елем, кад је дошао крај уживању редакција је испоручила текст документ са групама. Е сад врхунац: ово није та инфографика 🙂

Ову која је на сликама сам дизајнирао на дан жреба и зато има празна поља за уписивање хемијском оловком, као кад смо деца били и сличице скупљали. Накнадно је објављена још једна после оноликог чипса и хмеља.

Процес

Задатак ове инфографике је да представи читаоцу одвојене групе које учествују на мондијалу. Већ се знало које репрезентације учествују тако да сам тражио фотографије најбољих играча који ће наступати за своје репрезентације. Друго што ми је пало на памет јесу градови и стадиони који су повезани са мапом Русије где се првенство и одржава. Пронашао сам графичке материјале који ми одговарају и тражио да ми пошаљу.

Сада долази математика инфографике и композиција. Оно што сам замислио је да групе са текстом иду по ободу и развијају се у правоугаону форму док је центар формата резервисан за мапу и стадионе који се кружно постављају по ободу. Играче је требало сместити између мапе и текста који се односи на групе.

Тек сада долази обрада фотографија и опсецање у фотошопу. Постављање табела у индизајну, прављење графичких објеката у илустратору. Ови векторски објекти су подељени на број група репрезентација.

Постављена је инфографика и резултат је на сликама.

Закључак

Одштампана инфографика је изгледала одлично! Мислим, ја сам био задовољан. Боје су биле у хармонији, фрајштенд са добрим ивицама, фотографије са јасним контрастима. Ова инфографика је на крају имала преко 250 табеларних уноса што је чини једном од захтевнијих које сам радио. Временски, уложено је доста труда и рада, али главни разлог је стицање рутине за овај посао.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
инфографика, мондијал, русија 2018, спорт, фудбал