Инфографика Лига Европе 2017 - највредније - 3spot design studio
16580
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16580,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика Лига Европе 2017 – највредније

  • infographic europe . league 2017

О пројекту

Инфографика са буџетима клубова у УЕФА евроској лиги за 2017. годину. Редакција је хтела да визуелно прикаже буџете и вредности клубова и играча који су прошли јесењи део такмичења. Идеја је да се направи поређење са тимовима Звезде и Партизана који су прошли у пролећни део такмичења.

Материјал

Материјал је обчан текстуални фајл са нумеричким подацима о вредностима клубова као и највреднијим трансферима играча. Лого УЕФА за ово такмичење је одличан и када сам видео како изгледа, схватио сам да ће он бити централни део композиције. Требали су ми сви логои клубова и најбољи играчи. То сам набавио и започео процес дизајна.

Процес

Дакле, поента инфографике је да се види колико пара имају најскупљи клубови лиге европе у односу на Звезду и Партизан који се налазе у овом друштву. Оставио сам леву, отварајућу страну за финансије, јер ту је фокус читалаца, како су ме одавно учили (да ли то данас важи, бем ли га), па су подаци сређени опадајућим редом одозго надоле. Централни део са текстом држи лого такмичења, а по његовом ободу су највреднији играчи лиге, по важности друга информација. Десни део сам оставио за трофеје које су клубови остварили где су награде приказане векторским иконама. Доњи десни угао је остављен за резултате којима су наши клубови остварили право да играју утакмице у пролећном делу такмичења.

Закључак

Одштампана инфографика је довољно добро. Јебена ротациона штампа! У том моменту још су преговарали о грамажи папира, наносу боја и трте мрте. Инфографика на екрану изгледа много боље него она на папиру. Све у свему дизјном сам задовољан, сам лого такмичења је дозволио неке потезе као негатив текста на црном пољу дела логоа. Кружна форма логоа по којој могу да се поређају неке информације, као и сам елегантни изглед су дали оригинални печат овом раду.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
звезда, инфографика, лига, лига европе, партизан, спорт, фудбал