Инфографика Ивана Шпановић скочи до злата 2018. - 3spot design studio
16628
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16628,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика Ивана Шпановић скочи до злата 2018.

  • ivana spanovic skok u dalj
  • ivana spanovic skoci do zlata

О пројекту

Тема ретка, атлетика. Нема пуно догађаја данас у Србији који се односе на атлетику па када се најави инфографика са овом темом стварно мало разбије монотонију тениса, фудбала и кошарке. Ова инфографика је прва од две које су изашле једна за другом јер је већ следеће недеље Ивана скочила до злата.

Материјал

Овде је редакција обезбедила материјал који је чиста статистика и цела инфографика је требала да се пренесе у табеле које приказују резултате. Мало места је остало за илустровање самих страница. На овој, као и на следећој, срећа је да фотографи у дворанским спортовима воле да окидају рафале својим апаратима па сам имао среће да на стоку пронађем три фотографије из серије, који приказују Шпановићеву у скоку.

Процес

ivana spanovicКао што рекох, фотографије у серији су илустрација коју сам прво обрадио. Дакле фотошоп, сецкање, додао за прве две фотографије у скоку транспарнтност да бисе добио утисак скока уживо и то поставио на средину стране. Онда, пребројиш колико у ствари имаш података па кренеш да стављаш у табеле. Проблем у овоме је сам текстуални фајл. Да би убацио табеле у индизајн, а да то не радиш копи пејст за сваки податак, мораш да обрадиш текст и да сам унесеш табове и ентере, јер користићеш таб сепарејтед табелу. Када направиш табеле и унесеш све податке, обојиш их, поставиш на страну и ето ти ове инфографике.

Закључак

шпановић скокИнфографика је табеларни приказ резултата Иване Шпановић пред европско првенство у атлетици у Бирмингему 2018. године. Само то и ништа више. Није претерано атрактивна јер није коришћено ништа што би привукло читаоца дизајном. Ово је чиста информација као таква и фокус је на томе.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
атлетика, бирмингем 2018, ивана, ивана шпановић, скок у даљ, спорт, шпановић