Инфографика Ивана Шпановић скочила до злата 2018. - 3spot design studio
16632
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16632,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика Ивана Шпановић скочила до злата 2018.

  • ivana spanovic medalja
  • infografika spanovic birmingham
  • infografika spanovic ivana zlato

О пројекту

Тема ретка, атлетика. Нема пуно догађаја данас у Србији који се односе на атлетику па када се најави инфографика са овом темом стварно мало разбије монотонију тениса, фудбала и кошарке. Ова инфографика је споменута у претходној и следи као наставак где је Ивана скочикла до злата.

Материјал

spanovic zlatoОвде је редакција обезбедила материјал који је чиста статистика и цела инфографика је требала да се пренесе у табеле које приказују резултате. Мало места је остало за илустровање самих страница. На овој, као и на претходној, срећа је да фотографи у дворанским спортовима воле да окидају рафале својим апаратима па сам имао среће да на стоку пронађем три фотографије из серије, који приказују Шпановићеву у скоку.

Процес

spanovic zlato infografikaИста серија фотографија као на претходној инфографици о Ивани Шпановић, само ове су са актуелног такмичења у Бирмингему и ово јесте Иванин победнички скок. Сама инфографика је много другачија од претходне јер је више илустративног карактера и показује и иванино одрастање и стасавање у врхунску атлетичарку. Ту је и анализа скока који јој је донео златну медаљу, као и трајање и припрема пред сам скок. Позадина је пешчана са транспарентним графичким објектима који прате линију скока, а уз ивицу форме се с лева на десно ређају фотографије њеног одрастања.

Закључак

Илустративно инфографика је по мени одлично дизајнирана из два разлога. Први је фотографија Иване у скоку која дозвољава динамичан приказ догађаја, а друга је развој атлетичарке од рођења до данас. Јако је ретко пронаћи фотографа који има базу слика нечије целокупне историје од првог дана до данас.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
атлетика, бирмингем 2018, ивана, ивана шпановић, скок у даљ, спорт, шпановић