Инфографика ЗОИ Јужна Кореја 2018. - 3spot design studio
16604
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16604,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика ЗОИ Јужна Кореја 2018.

  • инфографика олимпијада 2018.
  • winter olympic games 2018 infographic
  • ЗОИ 2018. Јужна Кореја

О пројекту

Лепа тема. Зимске олимпијске игре. Имаш могућности да бриљираш, јер има толико спортова и симбола у олимпијади да стварно можеш да направиш супер инфографику уколико ти редакција то обезбеди. Морам да споменем да немам ја толико утицај на материјал јер ипак се ради о дневним новинама које имају своју политику и главног уредника, тако да не можеш сам да контролишеш информацију која трба да буде пласирана на инфографику. И овде је прича о такмичарима из наше земље који су се квалификовали на ЗОИ, са додатним основним информацијама о домаћину игара.

Материјал

Када сам погледао текст и материјал, схватио сам да фокус мора да имају наши такмичари а остатак информација треба да буде пласиран на странама само као општа информација о самим зимским играма. Са друге стране, требала је нека форма која мора да носи инфографику да би јој дала неку форму из које логично следују информације једна за другом. Решио сам да круг са играма буде у централном делу, док доњи део инфографике покрива позадина са снегом. Са леве стране су у фокусу наши репрезентативци, десно од њих на истој снежној позадини су информације о теренима, броју играча и главној дворани. Без снежне позадине су остале информације о медаљама, бакљи и маскоти олимпијаде. Ове информације су у гроњој половини и на десној страни.

Процес

У процесу, прво је дизјнирана кружна форма са спортовима који ће бити заступљени на олимпијским играма. Сваки спорт прати одговарајућа илустрација маскоте олимпијских игара. Потом сам одрадио десни блок инфографике са информацијама о бакљи. Прешао сам на позадину са снегом. Прво лева страна са нашим такмичарима, пратежом информацијом и илустрацијама. Затим доњи блок сас галеријом дворана и терена а затим остатак простора са информацијама о медаљама, маскоти и просечним метереолошким вредностима у граду где се одржавају игре. Овим је инфографика завршена.

Закључак

Мени драга инфографика. Добра хармонија боја, доста објеката коришћених за приказ информација. Пре свега, добар текст од редакције. Довољно информација за инфографику која је на дуплим странама, текст садржи различите информације о нашим такмичарима, тренима и спортовима, маскоти и медаљама, што је довољно материјала за велику инфографику. Када редакција достави овакв текст и дизајнеру је лакше да дође до доброг решења.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
зимске игре, зимске олимпијске игре, ЗОИ, олимпијада, спорт