Инфографика екс ју кошарка. - 3spot design studio
16598
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16598,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика екс ју кошарка.

  • infographic ex yu basketball
  • infografika ex yu basketball

О пројекту

Е ово је супеер тема у Србаља! Стално ово, шта би било кад би било, и наравно ево ситуације са кошарком. Тема: како бисмо (да смо остали заједно) показали нану нанину свима осталима (који су били и остали заједно). Реално или нереално, то је на вама да судите, мене заболе. Већи проблем је, када радите услугу дизајна, када вам клијент веже исту тему неколико пута за редом. Прошла инфографика је била странци у НБА  лиги, са да опет кошарка. Е ту може да буде проблем. Мени макар јесте. Исти спорт два пута за редом није добра ствар, осим ако су инфографике из истог пројекта па су повезане, као неко истраживање или статистика везана за кошркашку лигу или такмичење. Овако, покушао сам ја и дао све од себе али опет нисам био 100% задовољан.

Материјал

Да будем искрен очекивао сам више материјала на стоковима за ову тему. Разлог за ово лежи у популарности хипстера и старинских ствари у последњих неколико година. Пошто ми је за ово требао материјал старе југе био сам изненађен колико је тога у ствари мало. Пошто сам живео срећно детињство ”оне” мега државе мислим да имам довољно сећања на предмете, музику и видео материјал који је тада био популаран. Једино што сам преузео са интернета је зато застава са петокраком, стара, лепа, сећа на нешто радосно у мени.

Процес

Шта сам ја овде кренуо, нема везе са оним што сам добио. А добио сам измешане стилове због несигурности како треба да изгледа финални производ. Овде је идеја била да са играчима кренем слева у десно, од нижих ка највишим, што и пише по ивици инфографике. Дакле, од плејмејкера до високих играча. Намерно у централном и десном делу инфографике испод играча нема симболике бивше Југославије. Прво, погледај им годишта рођења. Они немају појма шта је Југославија, или су били бебе или их још није било у плану. Једина двојица који знају шта је овај појам су Обрадовић и Змаго, зато и стоје са леве стране где је застава бивше Југославије.

Закључак

Ова инфографика није изазвала неки посебан осећај у мени. Опет кажем, можда јер је и претходна била везана за кошарку, а можда и због нечег другог.  Са друге стране, битно је да је клијент задовољан, а у овом случају приметио сам да сам да је то постигнуто. Мени лично најинтересантније у свему, што нисам схватио колико сам матор и да су данашњи најбољи кошаркаши са ових простора рођени у годинама када се већ све од државе увелико распадало или се већ распало.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
баскет, инфографика, кошарка, кошаркаши, НБА, нба лига, спорт, странци НБА, трансфер