Инфографика Дакар 2018. - 3spot design studio
16585
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16585,bridge-core-2.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Инфографика Дакар 2018.

  • infografika dakar 2018 layout
  • Infographic Dakar 2018 map
  • infographic dakar data

О пројекту

Кад сам клинац био много смо се ложили на Париз Дакар трку једном годишње. Чини ми се да смо гутали све што су имали да понуде а највише смо пратили камионе. Kад је редкација предложила да радимо ову тему оберучке сам је прихватио.

Материјал

Поред текста са подацима о учесницима требало је претражити плаћене стокове са фотографијама трке од прошле године и скинути најатрактивније. Један податак у инфографици се издвојио изнад осталих а то је да и Србија има представника у трци у категорији мотора.

Процес

Инфографика је подељена у три вертикале. Лева, која је фокусна при отварању стране садржи текст редакције и табеларни приказ рута трке. Акценат са жутом бојом је на броју руте која прати исту боју на мапи која се налази на десној страни. Пошто је Дакар трка позната по пешчаном терену цела инфографика је у каки тону (омиљена ми каки боја :)) Мапа је преклопљена из неколико лејера да би уклопио нијансу а и да се задржи реалан приказ терена. Ово је можда био и најзахтевнији процес при изради инфографике. Централна фотографија је победник трке у категорији аутомобила од претходне године.

Закључак

Прва варијанта инфографике је имала лого Дакара по средини стране који је заузимао цео простор али је ово решење одбачено. По мени штета, али више из приватних разлога које сам споменуо у уводу. У сваком случају ово ми је једна од дражих инфографика које сам радио иако је једноставна и нема неке атрактивне елементе који би привукли читаоце.

Датум
Категорија
Графички дизајн, Инфографика, Прелом
Тагови
ауто трка, аутомобилизам, дакар, дакар трка, инфографика, спорт, трка